De Tilburgers stelden het fotomozaïek samen uit 214 beelden uit de recente golf aan protesten, toegestuurd door deelnemers. Ze zijn deels verwerkt in een gebalde vuist. De enige tekst is een hashtag: Blacklivesmatter.
Het beeldscherm op het plein bij Factorium in de binnenstad is de plaats van vertoning. Dichtbij de locatie waar vier weken hartstochtelijk werd betoogd en Mandela Wee Wee de presentatie van die bijeenkomst deed.
,,Dat protest was heel belangrijk”, zegt hij. ,,Nu kunnen we verder, door het gesprek aan te gaan over hoe we de inhoud verder kunnen brengen, in scholen, bedrijven, organisaties. Deze mozaïekposter kan daar het aanknopingspunt voor zijn.” Dat moet lukken in Tilburg, denkt hij. ,,Dit symboliseert wat ons betreft ook dat we met z’n allen de capaciteit en het animo hebben om tot een stad te transformeren waarin er voor iedereen overal toegang is.”
Tot uit Hawaii bijdragen
Omroep BNNVARA, waarvoor Francisco actief is, werkte mee aan het mozaïek. Dat bevat overigens niet uitsluitend Tilburgse beelden. Ook uit bijvoorbeeld Duitsland, Zwitserland en zelfs Hawaii zonden mensen bijdragen in.
Wee Wee hoopt de poster ook op abri’s en billboards verspreid over de stad te krijgen. ,,Het zou mooi zijn als bedrijven dat willen sponsoren, daar gaan we naar op zoek.”